CATALÀCASTELLANOENGLISHFRANCÈSITALIÀ
Dijous 18 abril 2024
 

Turisme industrial

És evident que el turisme incorpora de forma inherent, en major o menor grau, unes inquietuds culturals, de conèixer coses diferents i entrar en contacte amb realitats i entorns diferents dels que ens envolten de forma quotidiana. L’oferta turística que es promociona sota l’etiqueta de “turisme cultural” no és res més que una proposta que vol atendre la demanda d’aquell turista que té aquestes inquietuds més acusades. Que té el component cultural clarament com a element motivador i central dels seus desplaçaments. En tant que aquest interès cultural és més específic per una determinada temàtica, cal oferir diferents productes turístics especialitzats que satisfacin aquests nínxols. El turisme industrial és un d’aquests nínxols que, promogut de fa poc com a tal, té un gran potencial i en aquests moments està en un moment de gran projecció i ràpid creixement.

El turisme industrial ens permet conèixer l’evolució tecnològica i dels sistemes productius, des de la preindustrialització fins als actuals centres de recerca i desenvolupament. En el seu vesant històric o patrimonial, ens apropa als impressionants espais de la industrialització, ens permet conèixer i entendre la història contemporània on es va desenvolupar la revolució industrial, i els canvis econòmics, socials, urbanístics i culturals que aquesta comportà.

El turisme industrial, però, també inclou la possibilitat de visitar empreses actualment actives. Aquesta proposta, en un sector concret com és el vitivinícola, ha donat peu inclús a un nom específic: l’enoturisme. Però, de la mateixa manera que podem visitar un celler o una cava, també podem visitar empreses d’altres sectors que poden suscitar l’interès del públic en general o d’alguns públics específics, com ara el dels estudiants, el dels professionals, MICE, etc.

El turisme industrial, doncs, és un magnífic recurs per posar en valor el patrimoni industrial arqueològic o històric i també per crear sinergies entre el teixit productiu actual del territori i l’activitat turística, essent per a les empreses que obren les seves portes als visitants una magnífica i eficaç eina de màrqueting, alhora que incrementen l’oferta turística de les localitats on estan ubicades.

El turisme industrial és una veritable oportunitat per generar una activitat turística a poblacions i zones que no són tradicionalment turístiques, però també serveix per donar una oferta complementària de qualitat, o per desestacionalitzar, en aquelles destinacions turístiques ja consolidades.

El Generador som especialistes en turisme industrial, i si observeu els nostres apartats “qui som” i “què fem” entendreu que us puguem oferir –amb la garantia de la nostra experiència- la carta de serveis següent:sds


Turisme Industrial
 
el generador
Projectes turístics i culturals
C/ Doctor Calsina, 264, 2n Terrassa 08223 Barcelona
Tel.:+34 655 48 20 27 | info@elgenerador.cat
Empresa adherida:
Membre de: